søndag 30. august 2009

Sommar -09

Det kjem kanskje fleire bileter etter kvart.

Denne sommaren har kanskje vore den travlaste/mest innhaldsfyllte eg har hatt nokon gong. Noko som resulterte i at eg berre var heima på øynæ ein kveld...

Fyrste post var bryllup i Nederland. Men aller fyrst ein liten stopp i Oslo, med bading avbrutt av tidenes verste sommarbyge. Tidleg opp (04.00) for å nå første fly til Amsterdam. Ein liten tur rundt i Amsterdam, slik at eg kan skrive eit kapittel om byen i reiseboka mi «Europeiske storbyer på under 2 timar». Så tilbake til flyplassen for å hente ut leigebil. Berre eit problem: kven skal me eigentleg hente bilen hjå? Etter mykje om og men fann me tilslutt ut at det sto Hertz i eit av mange vedlegg i mailen eg hadde fått. Rett ut på motorveien og med litt hjelp frå TomTom (som har vore ein god reisekamerat i heile sommar), fann me fram til hytta vår i Ferwert, nord i Nederland.

Det er flatt, men likevel veldig fint i Friesland. Ope landskap og veldig gjennomførte landsbyar. Kanalane og vindmøllene må og sjølvsagt nemnast. Språket, frisisk, skal visstnok ligne på både norsk og tysk, men eg forsto aldri noko...

Bryllupet trur eg var ein lett blanding av norsk og nederlandsk. Hestevogn, koltbord, nederlandsk folkedans, folkedrakter, 150 små bryllupskaker og eit brudepar i nederlandsk folkedrakt og norsk bunad er høgdepunkt som må nemnas.

Så var det opp igjen til Norge og rett til Hemsedal, der eg kom 2 dager for seint til oppstarten av Fjellbibelskulen Opptur. Kan eigentleg ikkje skrive så mykje om desse 4 vekene fordi opplegget er så hemmeleg at me ikkje fekk vete kva me skulle gjere før kvelden før, og ofte ikkje da heller. Men eg kan seie at det var eit veldig bra og intensivt opplegg, med veldig god og tankevekkande undervisning, gode turar og mange andre artige og utfordrande aktivitetar. Takkar alle deltakar og leiarar for ein fantastisk sommar.



Diverre er det få ting som varer evig, bibelskulen var over, og eg måtte vidare. Ein liten stopp på Gol for å besøke Knut og gå på ein passande topp i Hallingskarvet. Deretter vidare til Kristiansand og krik-leiren Arena. Der var eg leiar; frisbee-instruktør. Deltakarane våre var ein fantastisk gjeng, noko som gjorde at dette vart ei enkel og artig veke, til tross for at det var litt trangt og mus på hytta.

Det har vorte mykje kjøring i sommar, over 5000km. Heldigvis har eit ofte hatt passasjerar og sidesjåførar. Den lengst turen, men som ikkje føltest så lang, var til Lyngdal sist helg. Fyllte opp bilen og kjørte opp og ned, med ein overnatting på Fåvang. Målet var sommarens andre brullup, denne gang mellom amerikaner og ei norsk jente. Begynner å bli vant til bryllup med oversetting, men denne gangen forsto eg begge språka. Takker for god underholdning, TP, interessante og uinteressante historiar og artig «grilling».



Har jobba i 3 veker allerede, og har blant anna hatt besøk av søstra mi. Greide å dra ho med på to turar, blant anna til Sokndalen sammen med fam. Fossum. Her er eit reklamebilete:

3 kommentarer:

Maria sa...

Oy. du har opptatert bloggen. Det er lenge sia sist. Men eit lite spm: kvifor ha du på deg tunika på eit bilde? he he. Ser du som ein leik. He he :)

Tor Inge sa...

Å, er det ein tunika? Ser du virkelig ikkje at eg danser ballett. Var kjempesuksess, bortsett ifrå at alle lo så høgt at ingen høyrde kva me sang....

Maria sa...

Ha ha. Det skulle eg sett... ka sang de då? he he