lørdag 21. juli 2007

Vekas dårlege idè: Sprenge ein kval

Visst du ikkje vil vete meir om dette, ikkje les meir!

Eit kvalkadaver vart funnet utanfor Bergen denne veka. Bergens Tidene vurderte ulike måter å kvitte seg med dette luktproblemet. (http://www.bt.no/lokalt/bergen/article385602.ece) Eit av alternativa var å sprenge kvalkadaveret. Dette vart prøvd i USA i 1970 da ein stranda kval stranda på ei strand og ingen hugsa korleis ein skulle kvitte seg med det. 500 kg dynamitt vart brukt, noko som var nok til at tilskuarane vart bombandert med større og mindre kvalbetar. Måsane, som skulle ete opp restane etter kvalen vart og skremt, og det endte med at kvalen måtte samlast opp i betar.(http://youtube.com/watch?v=1_t44siFyb4&mode=related&search=)

BT anbefalte og å ikkje nærme seg kadaveret, da gassar i tarm og mage kan føre til at det sprenger. Dette skjedde da eit kvalkadaver skulle fraktast gjennom ein by i Taiwan. Ikkje noko pent syn. (http://www.angelfire.com/cantina/whale/)

Det var eit utdrag av sumarens agurknyheter. Vil du lese fleire dumme nyheter, vil eg anbefale vg.no og dagbladet.no for tida. Det er og verd å leggje merke til at dagbladetjournalistane får lov til å skrive "blogginnlegg" om sine hjartesaker, som vert fyrstesideoppslag på dagbladet.no.

2 kommentarer:

Oddrun sa...

jeg anbefaler aftenposten.no og bbc.co.uk ;-) selv om jeg ikke kan garantere at det er helt fritt for hvalsprening og lignende der heller..

Jakob, Jostein og merete sa...

Gratulerer med blogg, Tor Inge! Kommet til Trondheim? Du må bare stikke innom en tur en dag hvis du har tid... Vi har kommet hjem fra ferie nå, vi rakk aldri innom osterøy...desverre. Håper du har det bra!